Huiswerkbegeleiding, waarom?

 

Huiswerkbegeleiding, waarom?blog 1

Huiswerkbegeleiding, je komt het steeds vaker tegen. Niet iedere leerling kan namelijk zelf goed uit de voeten met de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De stap is vaak te groot om het direct zelf te kunnen. Alles is nieuw, verschillende lessen, andere uren/tijden, meerdere docenten, wisselen van lokalen. Er ontbreekt structuur, er is teveel afleiding en alles komt ineens op de leerlingen af.
Dan kunnen ze soms wel een steuntje in de rug gebruiken bij het maken van het huiswerk of het leren voor een toets.

Huiswerkbegeleiding biedt dit in de vorm van persoonlijke begeleiding en een structurele aanpak waardoor leerlingen meer zelfvertrouwen krijgen en het plezier in school groeit.

Ook oudere leerlingen kunnen soms wel wat hulp gebruiken. Soms omdat ze een slecht cijfer hebben gehaald, moeite hebben met een bepaald vak of is het omdat ze extra hard moeten werken om nog over te gaan. Zeker aan het einde van het jaar zien we dat de huiswerkbegeleiding exponentieel stijgt.

Huiswerkbegeleiding is al helemaal effectief als het wordt gecombineerd met bijles voor een bepaald vak.

En als laatste en belangrijkste punt: ouders willen graag de verantwoordelijkheid elders leggen. Thuis is er soms ruzie over het te maken huiswerk wat de sfeer niet ten goede komt. Juist de uitbesteding waardoor het huiswerk af is als de leerlingen thuis komen is voor veel ouders een groot voordeel. Rust in huis, het huiswerk blijft bij de huiswerkbegeleiding en cijfers gaan omhoog.

Nu nog de keuze voor het juiste huiswerkbegeleidingsinstituut.
De keuze is vaak reuze en daardoor is het lastig om het juiste instituut te vinden.

Studiewijzer Rosmalen heeft de unieke combinatie van de juiste begeleiding, de structurele aanpak en de juiste docenten.
Uniek bij Studiewijzer Rosmalen is het feit dat wij werken met gecertificeerde docenten die nog dagelijks voor de klas staan.
Daarnaast bieden wij bijlessen en examentrainingen aan, evenals leerling specifieke begeleiding door een Master Special Educational Needs.

Meer informatie over ons aanbod?

www.studiewijzerrosmalen.nl

FacebookmailFacebookmail

Facebookgoogle_plusFacebookgoogle_plus

Comments on this post

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trackbacks and Pingbacks on this post

No trackbacks.

TrackBack URL